Sağlık

Kaş Neden Dökülür, Çözümü Nedir?

Kaş Dökülmesi Neden Olur?

Kaş dökülmesi neden olur veya kaş neden dökülür sorusu pek çok kişi tarafından merakla araştırılmaktadır. Sürekli kaş seyrelmesi sorunu yaşayan insanlar bu durumun neden gerçekleştiğini kaş dökülmesi normal mi? gibi sorularını merak ederek detaylarını öğrenmek istemektedir. Özellikle kaş, kadınların makyaj uygulamalarını ve güzelliklerini bariz ortaya çıkardığından dolayı kadınlar kaş problemlerine çözüm yolları aramakta ve bu dökülmeleri nasıl durduracaklarını öğrenmek istemektedir. 

Sizler de kaş seyrelmesi ya da kaş dökülmesi sorunları ile uğraşıyor ve bu durumun nedenlerini merak ediyorsanız yazımızın devamını okuyabilir bu durum hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını alabilirsiniz. Kaç neden dökülür, kaş dökülmesi hangi hastalıkların sorunudur ve dökülen kaş ne zaman yeniden çıkar diyorsanız hemen yazımızda sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

Kaş Neden Dökülür?

Kaş dökülmesi neden olur sorusuyla başlamak isteriz. Öncelikle kaç dökülmesinin pek çok nedeni olabilir hem bazı hastalıklardan dolayı bu durum görülebilirken aynı zamanda çevresel faktörler sebebiyle de kaş dökülmeleri meydana gelebilmektedir. Kaş dökülmesinin başlıca nedenleri ise şunlardır:

  • Sert ve yanlış kaş alımı
  • Yaş alma
  • Sağlıklı beslenememe
  • Stres ve anksiyete
  • Hormon bozuklukları
  • Kaş kıran hastalığı
  • Yanık, kaza ve travma gibi nedenler
  • Kemoterapi
  • Mevsim değişiklikleri
  • Menopoz ya da hamilelik
  • Sürekli kaşları ovuşturmak
  • Kimyasal makyaj malzemelerini sık kullanmak ve silmemek
  • Tiroit rahatsızlıkları
  • Enfeksiyon
  • Dermatit rahatsızlıklar
  • Vitamin eksiklikleri

Kaş dökülmesi ne iyi gelir?

sorusu da bu rahatsızlıkla uğraşan kişilerce merak edilmektedir. Bu dökülmelerin nedenini altta yatan sebebi bularak yok edebilirsiniz. Öncelikle sebebin ne olduğu bulunmalıdır. Dökülme sebebi vitamin eksikliği ise hemen vitamin takviyeleri kullanarak dökülmelere hızlı bir şekilde son verebilirsiniz. 

Mevsimsel Kaş Dökülmesi

Kaş dökülmesi nedenleri arasında yer alan mevsimsel dökülmeler ciddi problem yaratacağınız sorunlar arasında yer almamaktadır. Genellikle saçlar gibi kaşlar da sonbahar mevsiminde belirli oranda dökülme gösterebilmektedir. Ancak ciddi bir dökülme yaşıyorsanız bu durumun mevsimsel olmadığını başka bir sebepten dolayı olduğunu bilmeli ve hekim kontrolüne giderek sorunun nedenini öğrenmeniz gerekmektedir.

Dökülen Kaş Ne Kadar Sürede Çıkar?

Kaş dökülmesi neden olur sorusunu merak eden insanlar aynı zamanda dökülen kaşların ne zaman yenileneceğini de merak etmektedir. Ancak kaş, saçlar gibi devamlı kendini yenileyen bir kıl yapısına sahip olmadığından dolayı kaşların neden dökülmeye başladığını öğrenmeniz ve tedavi sürecine geçmeniz gerekmektedir. 

Ciddi bir hastalık sebebiyle dökülme yaşamıyorsanız genellikle 6-8 hafta içerisinde dökülen kaşlarınız yeniden çıkacaktır. Çıkan kaşların uzama süresi ise 12- 15 hafta aralığında olmaktadır. Kadınlar kaş aldırma işlemlerini her ay yapmaktadır. Ancak bu durum kaş dökülmesi yaşamalarına da neden olabileceğinden dolayı kaş aldırma işlemlerine özenle dikkat etmeleri dökülmelerin önüne geçmelerine de yardımcı olacaktır. 

Kaş Dökülmesi Hangi Hastalıkların Habercisidir?

Kaş dökülmesinin sebepleri herhangi bir hastalıkla alakalı olabilir mi soruları da araştırılmaktadır. Özellikle bazı kanser hastalıklarında görülebilen bu rahatsızlık atopik dermatit, mantar ve egzama, kansızlık, çinko, cüzzam ve B grubu vitamin eksikliklerinde de görülebilmektedir. Bu sebeple düzenli bir dökülme yaşadığınızı düşünüyor ve kaşlarınız aşırı derecede seyrelmeye başladı ise mutlaka dermatoloğa görünmeniz ve altta yatan sebebin ne olduğunu öğrenerek tedavi sürecine başlamanız gerekmektedir. 

Kaş Dökülmesi Ne İyi Gelir?

Kaş dökülmesi neden olur sorusuna ek olarak kaş dökülmesine ne iyi gelir soruları da oldukça merak edilmektedir. Öncelikle evde Aloe vera, zeytinyağı, Hint yağı ve badem yağı ile kaşlarınıza bakım yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra sarımsak içerdiği etken maddeler sebebiyle kaş uzamasına ve çıkmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca gece uyumadan önce kaşlarınıza vazelin sürmeniz hem dökülmesini durduracak hem de kaşlarınızın gürleşmesine neden olacaktır. 

Lakin kaş dökülmesi demir, B12, omega-3 ve çinko gibi eksikliklerin de habercisi olduğundan dolayı mutlaka kan değerlerinize baktırmanız düşük olan vitamin ve minerallerinize ek tedavi sürecine başlamanız gerekmektedir. Kaşlar küserek çıkma işlemini durduracağından dolayı mutlaka kaş dökülmesini önemsemeli ve bakım işlemlerine hızla başlamanız tavsiye edilmektedir. 

Kaş Dökülmesi Kanser Belirtisi Mi?

Kaş dökülmesi neden olur sorusu genellikle kanser belirtisi olarak akla gelebilmektedir. Ancak kanser sebebiyle kemoterapi alan hastalarda bu durum oldukça sık görülmektedir. Bu durumdan dolayı kaşı dökülen hastaların, yeniden kaş çıkartması ise oldukça güç olduğundan dolayı kanser tedavisi sonunda kaş mezoterapi işleminin yapılarak yeniden kaş oluşumuna yardımcı olması önerilmektedir. 

Kaş Dökülmesi Neden Olur, Dökülen Kaş Geri Çıkar Mı? 

Kaş dökülmesine ne iyi iyi gelir sorularına birçok bitkisel içerik önerdiğimiz gibi içerisinde kimyasal bulunmayan kozmetik ürünleri ile de kaş yapısını beslemeniz önerilmektedir. Lakin özellikle kaş alımı işlemi ve kaşlara uygulanan makyaj işlemlerine özenle dikkat etmeniz bu dökülmelerin yaşanmasına az da olsa faydası olacaktır. 

Bunun yanı sıra dökülen kaş çıkar mı sorusuna da yanıt vermek gerekirse uzama süresi uzun zaman alsa da kaş yapısı küstürülmediği müddetçe yeniden çıkma olanağı bulunmaktadır. Özellikle sarımsak sürerek ya da vazelin sürerek kaş yapısının güçlenmesine ve uyanmasına yardımcı olabilirsiniz. Ancak hala kaşlarınız çıkmıyor ise kaş mezoterapisi ile kaş köklerinin güçlenebilmesi adına vitamin takviyelerini deneyebilirsiniz. 

Bugün sizler için kaş dökülmesi neden olur ve nasıl önlenir sorularını yanıtladık. Sizler de böyle bir sorun ile uğraşıyorsanız mutlaka dermatolog randevusu alarak dökülmenin altında ki sebepleri öğrenmeniz ve hemen tedavi sürecine başlamanız önerilmektedir.