Teknoloji ve Oyunlar

Yazılım için Nasıl bir Bilgisayar Seçilir

Yazılım çok geniş bir kavramdır. Yazılım tek bir dal değildir. Örneğin bir yazılımcı Bilgisayar oyunu geliştirebilir, Web tasarımı yapabilir, Mobil uygulama yapabilir ve Robotik yapay zeka geliştirile bilinir. Bu türler arasında en yaygın olanları Web geliştirme, mobil uygulama yapma ve oyun geliştiriciliğidir.

Web Tasarımcı İçin Bilgisayar

Eğer Web tasarım alanında çalışıyorsanız ve bu alan özelinde bir bilgisayar arıyor iseniz, çoğu bilgisayar ile Web tasarımı yapabilirsiniz. Örnek olarak eski bir bilgisayar ile bir programa ihtiyaç duymadan, sadece not defteri ile Web tasarlaya bilirsiniz.  Eğer daha gelişmiş bir Web programı yapmak isterseniz daha güçlü bir bilgisayar seçmek zorundasınız. Bunun içinse önerilebilecek en iyi bilgisayar dört çekirdekli bir işlemciye sahip ve en az 8 GB Ram kullanan bir bilgisayar olmalıdır. Bilgisayarda ayriyeten bir SSD bulunması da sizin işlem yaparken daha hızlı olmanızı sağlayacaktır. Eğer daha profesyonel Web tasarımı yapmak istiyorsanız sekiz çekirdekli bir işlemciye sahip ve 16 GB Ram’e sahip olmalıdır ve Ssd bulundurması adam özen gösterilmelidir.

Mobil Uygulama Geliştirici İçin Bilgisayar

Mobil bir uygulama geliştirmek istiyorsanız, çok daha gelişmiş bir bilgisayar kullanmalısınız. Kullanacağınız bilgisayarın özellikleri; en az dört çekirdekli bir işlemciye ve 8 GB Ram’e sahip olmalıdır. Çok daha gelişmiş bir uygulama geliştirmek isterseniz sekiz çekirdekli bir işlemcisi olan ve 16 GB Ram’e sahip olan bir bilgisayar olmalıdır. Uygulamaları açıklamak gerekirse basit uygulama olarak bir not uygulaması örnek gösterilebilirken daha kompleks ve kapsamlı bir uygulama olarak bir banka uygulaması örnek olarak gösterilebilir. Bu tarz yüksek kapsamlı uygulamalar geliştirirken daha yüksek sistemli bilgisayar kullanmanız sizin yararınıza olacaktır.

Oyun Geliştirici İçin Bilgisayar

Oyun geliştirmek istiyorsanız daha öncekilerde de olduğu gibi yüksek donanımlı bir bilgisayar kullanmalısınız. Buna ayriyeten iyi bir ekran kartında ihtiyaç duyacaksınız. Bunun sebebi oyun yapımında grafikleri de tasarlamamızdır. 

Mac mi Windows mu

Bir diğer önemli nokta ise Windows mu? ya da Mac bir bilgisayar mı almanız gerektiğidir. Eğer oyun ve mobil bir uygulama geliştiriyorsanız ve dizüstü bir bilgisayar alacaksanız, Mac bir bilgisayar tercih edilebilir. Bunun en büyük sebebi Mac bilgisayarın bu konuda çok daha stabil bir şekilde çalışmasıdır. Ama bir masaüstü bilgisayar alacaksanız, tercihinizi Windows bilgisayardan yana kullanabilirsiniz.